Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Ταξίδια με ωτοστόπ και υπνόσακκο

Σήμερα έπεσε το μάτι μου σε μια καινούργια ιστοσελίδα σχετική με ταξίδια , φιλοξενίες και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα που αφορούν την διαπολιτισμική επικοινωνία.
Εφτιάξα γρήγορα έναν λογαριασμό προκειμένου να αποκτήσω πρόσβαση στις πληροφορίες που είχε. Όπως και να το κάνεις είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ταξιδιού , που τον επιλέγουν αρκετοί άνθρωποι γνωρίζοντας βέβαια εκ των προτέρων τους κινδύνους που επιφυλάσσει.
Το άλλο θετικό στην ιστορία είναι το γεγονός ότι πρόκειται για καθαρά εθελοντική προσπάθεια ή ένα δίκτυο που το έστησαν καθαρά εθελοντές.
Υπάρχει μια φροντίδα για σχετική παροχή ασφάλειας με το δεδομένο ότι για να δεχτεί να σε συναντήσει κάποιος θα πρέπει να του δώσεις εκ των προτέρων τα στοιχεία σου (πραγματικό ονοματεπώνυμο και αριθμό διαβατηρίου) , ώστε να μπορέσει να τα ταυτοποιήσει όταν θα γίνει η συνάντηση.
Η ιδέα είναι απλή ...ακόμα και αν ταξιδεύει κάποιος μόνος του θα έχει στον δρόμο του πολλούς ανθρώπους να συναντήσει , έστω και αν δεν προσφέρονται να τον φιλοξενήσουν ....αλλά απλώς να πάνε μαζί για φαγητό , ή μια περιήγηση ή έστω να πάρει κανείς κάποιες χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες από κάποιον ντόπιο.
Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί το site ....σίγουρα είναι κάτι πρωτότυπο....

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

google translate element

google analytics