Ποιός και γιατίΗ εκμάθηση γλωσσών είναι το πάθος μου, μια εξάρτηση που αποδείχτηκε ισχυρότερη απ΄οτιδήποτε άλλο ασχολήθηκα συστηματικά στη διάρκεια του χρόνου. Με συνοδεύει τα τελευταία 7 χρόνια  κι απ'ότι φαίνεται θα συνεχιστεί εφ'όρου ζωής. 

Το παρόν  blog ξεκίνησε ως μια πειραματική προσπάθεια να καταγράφω την πρόοδό μου στην εκμάθηση γλωσσών. Αναφέρεται στις περιπέτειές μου με τις γλώσσες, τις τεχνικές που ακολουθώ όταν μαθαίνω, τα τυχόν ταξίδια που κάνω εν τω μεταξύ και πως όλα αυτά σχετίζονται και δένουν με τη διαπολιτισμική επικοινωνία.

Βέβαια στην πορεία το μπλογκ αυτό δεν "επιβίωσε" μόνον ως  ημερολόγιο ενός "εμπειρικού γλωσσολόγου" και μεταφραστή, καθώς τα καλύτερα πράγματα που κάνουμε στη ζωή μας μάλλον δεν τα έχουμε "σπουδάσει" με την κλασσική έννοια του όρου, αλλά και ως πηγή έμπνευσής θέλω να ελπίζω για όσους αγαπούν τις γλώσσες και την πολυγλωσσία.

Αναμφίβολα υπάρχει γνώση πέρα από πτυχία και ακαδημαϊκούς τίτλους, μια γνώση χαρούμενη και ζωντανή που αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου για να νιώσεις την παρουσία της. 

Εξάλλου όπως είπε και κάποιος σοφός, αυτό που μετρά είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμόςΑρκεί μερικές φορές απλώς να ξεκινήσεις το ταξίδι για να ανακαλύψεις έναν κόσμο διαφορετικό.  


Καλωσορίσατε!!!


Υ.Γ. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία ότι κύριος σκοπός αυτού του μπλογκ είναι η παρακίνηση να μάθετε και σεις μια γλώσσα από το μηδέν βασιζόμενοι στις δικές σας δυνάμεις και χωρίς ιδιαίτερα έξοδα. Αν βρήκατε αυτό που ψάχνατε ή δεν βρήκατε κάτι όπως το θέλατε, στείλτε μου ένα μήνυμα εδώ. Θα χαρώ ιδιαίτερα να ακούσω τη γνώμη σας και τον τρόπο που εσείς μαθαίνετε γλώσσες. 
Συνηθίζω να απαντώ μέσα στις επόμενες 48 ώρες, εκτός κι αν λείπω σε διακοπές. Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

google translate element

google analytics