Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Top 100 Language Blogs 2010

Ως συνέχεια ως προς τα προηγούμενα ποστ μου σχετικά με την γλωσσομάθεια και τις γλώσσες θα μιλήσω σήμερα για έναν διαγωνισμό που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και αφορά εκείνα τα μπλογκς που ξεχωρίζουν. 
Πρόκειται για μπολγκ που έχουν ως θεματολογία τους το πως να μάθεις μια ξένη γλώσσα, τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, την κριτική μεταφράσεων, την παρουσίαση νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στην εκμάθηση των γλωσσών ή ακόμα ακόμα και μπλογκ που διατηρούν επαγγελματίες μεταφραστές.


Η ιδέα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα γιατί συγκεντρώνει την προσοχή όλων των γλωσσόφιλων και αρχίζει έτσι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τα καλύτερα μπλογκ γλωσσομάθειας. 
Η διαδικασία αυτήν την στιγμή βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της υποβολής υποψηφιοτήτων , όπου μπορεί ο καθένας να προτείνει ως υποψήφιο για τον διαγωνισμό ένα σχετικό  μπλογκ της αρεσκείας του.

Στην παρούσα φάση,  έχοντας παρακολουθήσει αρκετά από αυτά και με κριτήριο κυρίως κατά πόσο με έχουν βοηθήσει προσωπικά στην επίτευξη κάποιων στόχων γλωσσομάθειας είχα θέσει  ο ίδιος στον εαυτό μου , θα ξεχώριζα τα εξής (τα οποία ήδη έχουν προταθεί ως υποψήφια): 

http://www.fluenteveryyear.com   όπου ο Ράντυ προσπαθεί να μάθει  μια νέα γλώσσα κάθε χρόνο , παρέχοντας λεπτομέρειες και ανάλυση για το πως το κάνει. 

http://www.fluentin3months.com   του Μπέννυ από την Ιρλανδία , που κατάφερε να μιλά μέχρι σήμερα 6 γλώσσες και περιγράφει την μέθοδο που ακολουθεί και τα ταξίδια του στις χώρες των οποίων τις γλώσσες προσπαθεί να μάθει

http://www.ikindalikelanguages.com/blog  o Lyzazel προσφέρει μια σειρά μαθημάτων για παρά πολλές γλώσσες (κι όχι αναγκαστικά  εκείνες που είναι  περισσότερο γνωστές) αλλα και γόνιμες συζητήσεις για την κάθε μια από αυτές τις γλώσσες και τον τρόπο που θα πετύχει κάποιος να φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο γλωσσομάθειας ...

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει η γλωσσομάθεια , σας συνιστώ να διαβάσετε και τα τρία αυτά μπλογκ ...Είμαι βέβαιος ότι θα τα βρείτε ενδιαφέροντα. Αν πάλι έχετε κάποιο άλλο υπόψη σας που να σας αρέσει και θέλετε να το προτείνετε ως υποψήφιο, μεταβείτε τότε στους Λεξόφιλους  και προτείνετε το στα σχόλια. 

Σε δεύτερη φάση όλα τα υποψήφια μπλογκ θα τεθούν σε ψηφοφορία και με αυτόν τον τρόπο θα επιλεγούν τα 100 καλύτερα του 2010. Σίγουρα μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα γνωρίσετε παρά πολλά νέα μπλογκ που ασχολούνται με την γλωσσομάθεια και ίσως τέλος τέλος να αποφασίσετε να μάθετε μια νέα γλώσσα με τις νέες μεθόδους που προτείνονται ...

Από την πλευρά θα ευχηθώ μόνον : Καλές εξερευνήσεις !

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

google translate element

google analytics