Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

«Πολύ υψηλές τιμές!»

«Очень высокие цены!»: "

Κατ 'εξαίρεση, η βουλγαρική καθημερινή  εφημερίδα "24 ώρες" κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου με ένα μεγάλο ρωσικό τίτλο στην πρώτη σελίδα: " Το Φυσικό Αέριο στα 576 δολάρια; Πολύ υψηλές τιμές! "Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από τον  αναπληρωτή πρωθυπουργό  της Ρωσίας  Viktor Zubkov στην διάρκεια των συνομιλιών του με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στη Βουλγαρία, η είδηση της ημέρας ήταν το σκάνδαλο του  διπλασιασμού  των τιμών του φυσικού αερίου στα σημεία συνοριακής διέλευσης.. Η  Gazprom πωλεί χίλια κυβικά μέτρα για 339 δολάρια (περίπου 400 με τους φόρους), και οι καταναλωτές πληρώνουν 576 δολλάρια.


Εν τω μεταξύ, ο καλύτερος τρόπος για να θερμάνουν τα σπίτια στη Βουλγαρία εξακολουθούν να είναι τα στερεά καύσιμα (ξύλο ή μπρικέτες άνθρακα) σε σύγχρονες θερμάστρες, εκτίμησε  χθες η  εφημερίδα "Trud"

Αναδημοσίευσα αυτό το μικρό κειμενάκι από το ρωσόφωνο μπλογκ του Amikeco. Περιγράφει αρκετά καθαρά την πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι στη Βουλγαρία , την αισχροκέρδεια στις τιμές του φυσικού αερίου και την επιμονή των Βουλγάρων στις ξυλόσομπες λόγω ανέχειας

Έχω την αίσθηση ότι οι τιμές είναι ακόμα πιο ακριβότερες στην Ελλάδα και ότι κάποια στιγμή θα δούμε πολλούς Έλληνες να ακολουθούν το παράδειγμα των γειτόνων τους, βγάζοντας το μπουρί έξω απ΄το παράθυρο ...ελπίζω να μην καίνε μπρικέτες άνθρακα, γιατί απ΄ότι έχω ακούσει είναι ανθυγιεινές ...Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

google translate element

google analytics